Odyssea Logo

Courses coming up:

Find us on social media:

a

Odyssea

  /  Ιστορίες   /  Πλέοντας στα κύματα της γνώσης: Το επιτυχημένο Summer Camp της Οδύσσειας!

Πλέοντας στα κύματα της γνώσης: Το επιτυχημένο Summer Camp της Οδύσσειας!

Στο πλαίσιο του προγράμματος RE-SAIL, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελoύς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη, που εστιάζει στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση παιδιών και νέων πάνω σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη βιώσιμη γαλάζια οικονομία, η Οδύσσεια διοργάνωσε ένα μοναδικό Summer Camp για παιδιά, δύο εβδομάδων, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

 

Συνδυάζοντας την περιπέτεια, τη διασκέδαση και την εκπαίδευση, το Summer Camp πρόσφερε στα συμμετέχοντα παιδιά μια συναρπαστική εμπειρία για να εξερευνήσουν το αντικείμενο της ιστιοπλοΐας, και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια για τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών, την Τέχνη και τα Μαθηματικά, ενισχύοντας την προσωπική ανάπτυξη, την αυτοπεποίθηση και την περιβαλλοντική συνείδηση.

 

Στο επίκεντρο της καλοκαιρινής κατασκήνωσης βρισκόταν ο μαγευτικός κόσμος της ιστιοπλοΐας. Με τη βοήθεια του έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού του Yacht Club Greece, τα παιδιά έμαθαν την τέχνη της ιστιοπλοΐας, ενισχύοντας απαραίτητες δεξιότητες όπως η συνεργασία, η πειθαρχία και η ευελιξία. Η ιστιοπλοΐα όχι μόνο εμποτίζει μια αίσθηση περιπέτειας και ελευθερίας, αλλά δίνει, επίσης, πολύτιμα μαθήματα ζωής που μπορούν να εφαρμοστούν πέρα από τα νερά, ενδυναμώνοντας τα παιδιά να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να αγκαλιάσουν νέους ορίζοντες με αυτοπεποίθηση.

 

Εκτός από την ιστιοπλοΐα, η Οδύσσεια ενσωμάτωσε διαδραστικά STEAM εργαστήρια στο πρόγραμμα  του Summer Camp με εκπαιδευτή τον Σταύρο Μεσσήνη και την ομάδα του The Cube. 

 

Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση εξασφάλισε στα παιδιά να συμμετέχουν σε πρακτικές δραστηριότητες που εξάπτουν την περιέργεια, ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη και προάγουν τη δημιουργικότητα. Από την “πρόκληση των σπαγγέτι” (μέθοδος εξερεύνησης της διαδικασίας σχεδιασμού) στη ρομποτική και στη δημιουργία ηλεκτρονικών ανεμόμετρων και πυξίδων με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, τα εργαστήρια ενθάρρυναν τα παιδιά να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους, να πειραματιστούν με διαφορετικά μέσα και να εκφράσουν τις μοναδικές προοπτικές τους.

 

Το Summer Camp της Οδύσσειας σάλπαρε προς ένα λαμπρότερο μέλλον, όπου κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στις θάλασσες της γνώσης και να αγκαλιάσει τις απεριόριστες δυνατότητές του!

 

Leave a comment