Odyssea Logo

Courses coming up:

Find us on social media:

a

Odyssea

  /  Ιστορίες   /  Το Active citizens fund υποστηρίζει την Odyssea για την ενδυνάμωση νέων και την προώθηση ισότιμων ευκαιριών

Το Active citizens fund υποστηρίζει την Odyssea για την ενδυνάμωση νέων και την προώθηση ισότιμων ευκαιριών

Με το έργο “Ενδυνάμωση και επαγγελματική κατάρτιση νέων εκτός εκπαίδευσης ή εργασίας (NEETs)”, το Active citizens fund που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία με διαχειριστή επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow υποστηρίζει την Οδύσσεια με στόχο την ενδυνάμωση των νέων και τη δημιουργία μιας κοινωνίας με ισότιμες ευκαιρίες για όλους. Αυτή η συνεργασία υπόσχεται ένα δυναμικό αντίκτυπο στις ζωές των ευάλωτων νέων ατόμων με δέσμευση τη συνέχιση της θετικής αλλαγής στην ελληνική κοινωνία.

 

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην Ελλάδα γίνονται όλο και πιο περίπλοκες ενώ ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας έχει επιδεινώσει ζητήματα όπως η ανισότητα, ειδικά μεταξύ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Μέσα από το έργο, η Οδύσσεια στοχεύει να ενισχύσει τον συλλογικό αντίκτυπο στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Active citizens Fund θα υποστήριξει τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και τις υπηρεσίες απασχολησιμότητας της Οδύσσειας. Αυτό θα επιτρέψει στην Οδύσσεια να επεκτείνει την εμβέλειά της και να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό νέων που το έχουν ανάγκη. Ενδυναμώνοντας τους νέους με εκπαιδευτικές καταρτήσεις, και την παράλληλη υποστήριξη τους στην εύρεση εργασίας, το έργο επιδιώκει να δημιουργήσει μια κοινωνία με ισότιμες ευκαιρίες, ανεξαρτήτως το υπόβαθρο τους.

 

 


 

Το έργο “Ενδυνάμωση και επαγγελματική κατάρτιση νέων εκτός εκπαίδευσης ή εργασίας (NEETs)” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Οδύσσεια. 

 

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Leave a comment