Odyssea Logo

Courses coming up:

Find us on social media:

“TALENT DAY” – 10 Μαρτίου 2023 – Ετήσια εκδήλωση εκπαιδευτικών και επαγγελματικών ευκαιριών

Στις 10 Μαρτίου 2023, η Odyssea διοργάνωσε το TALENT DAY στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στην αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού! Μια ημέρα ποικίλων επαγγελματικών και εκπαιδευτικών ευκαιριών, όπου ταλαντούχα άτομα είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν με εταιρείες και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις εργασιακής ετοιμότητας και ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν να αποτελέσει σημείο συνάντησης στελεχών εταιρειών με υποψήφιους/ες εργαζομένους/ες ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες κατάρτισης και εργασίας για όλους. Στην εκδήλωση, συμμετείχαν μεγάλα κοινωφελή ιδρύματα και εταιρείες της αγοράς, με βασικό γνώμονα την ένταξη ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού σε νέες θέσεις εργασίας και τη γνωριμία με διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και καταρτίσεις.

Στο TALENT DAΥ…

 • Παρευρέθηκαν 125 συμμετέχοντες/ουσες
 • Πραγματοποιήθηκαν 437 συνεντεύξεις
 • Συμμετείχαν 8 εταιρείες
 • Έγιναν 6 εκπαιδευτικά εργαστήρια

και 18 άτομα προσλήφθηκαν την ίδια ημέρα!

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες,

 • Γνώρισαν τις δραστηριότητες των εταιρειών και τα skills που απαιτούνται για τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν
 • Έκαναν συνεντεύξεις για εύρεση εργασίας
 • Έμαθαν για το κοινωφελές έργο των ιδρυμάτων
 • Ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Odyssea.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ανάπτυξη προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων τα οποία προσέφεραν οι παρακάτω οργανισμοί. Στα παράλληλα εργαστήρια μπορούσαν να συμμετέχουν όλοι χωρίς προκράτηση θέσης. Μια ποικιλόμορφη ομάδα ειδικών οι οποίοι συμμετείχαν ως ομιλητές εργαστηρίων, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών από μη κυβερνητικούς οργανισμούς, εταιρείες εύρεσης προσωπικού και ειδικούς σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, προσέφερε μια αξέχαστη εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες στα εργαστήρια, δημιουργώντας ένα πλούσιο και δυναμικό περιβάλλον μάθησης.

Τα εργαστήρια τα οποία πραγματοποιήθηκαν ήταν τα παρακάτω:

 • Η σύνταξη ενός σύγχρονου Βιογραφικού Σημειώματος: Μέθοδοι & Τεχνικές – ΧΕΝ Ελλάδος
 • Diversity & Inclusion στον χώρο εργασίας – Solidarity Now
 • Απασχολησιμότητα και σύγχρονες τάσεις στο HR – Randstad Hellas
 • Πώς διαβάζουν ένα CV οι Recruiters – apply2day
 • LinkedIn profile creation – Odyssea

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

8 συμμετέχουσες εταιρείες με στόχο την πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 8 επιχειρήσεις, από διαφορετικούς κλάδους, όπως τουρισμού, εστίασης, ανθρώπινου δυναμικού, βιομηχανικού, με περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας διαφορετικών επιπέδων εκπαίδευσης και εξειδίκευσης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι μπόρεσαν να συνομιλήσουν με στελέχη των εταιρειών και να μάθουν από έμπειρους επαγγελματίες στον τομέα τους, τις ανάγκες των θέσεων που έχουν ανοιχτές και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις εργασιακής ετοιμότητας.

Οι εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στο TALENT DAY, αναγνωρίζουν την ανάγκη προσαρμογής σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας καθώς και τη σημαντικότητα της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων, κυρίως νέων, σε αυτήν. Επίσης, υποστηρίζουν την ενδυνάμωση των ατόμων αυτών μέσω της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, η οποία και μπορεί να απελευθερώσει τις δυνατότητές τους.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ

5 εταιρείες και κοινωφελείς φορείς με προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης

Στο TALENT DAΥ, παρευρέθηκαν μεγάλα κοινωφελή ιδρύματα τα οποία υποστηρίζουν την υλοποίηση κοινωφελών έργων σε διαφορετικούς τομείς στοχεύοντας στην αποτελεσματικότερη κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών. Στην εκδήλωση, οι συμμετέχοντες, ενημερώθηκαν για την πληθώρα δράσεων των φορέων και για τα κοινά τους προγράμματα με την Οδύσσεια.

PIRAEUS BANK SKILLS 4 ALL, πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε ευάλωτους νέους και νέες και εστιάζει στη δημιουργία βιώσιμων επαγγελματικών επιλογών μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης και διασύνδεσής τους με την αγορά εργασίας.

TIMA Foundation Caring for the Caregiver, πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, στους τομείς “Φροντιστής Ηλικιωμένων” και “Σύμβουλος Υπηρεσιών Υγείας”

John S. Latsis Public Benefit Foundation Social Reintegration of returning citizens, former drug users, πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης πρώην χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών που τελούν υπό κράτηση ή έχουν προσφάτως αποφυλακιστεί.

THE HELLENIC INITIATIVE Empowering vulnerable youth in Greece to enter the world of work, πρόγραμμα για την υποστήριξη των νέων ευάλωτων ατόμων εφαρμόζοντας μια ολιστική προσέγγιση για να βοηθηθούν εξίσου τόσο οι άνεργοι Έλληνες όσο και οι κοινότητες φιλοξενούμενων ομάδων.

A.C. LASKARIDIS CHARITABLE FOUNDATION RE-SAIL: Αναβιώνοντας τις τέχνες της θάλασσας για τη νέα γενιά, πρόγραμμα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και νέων για το περιβάλλον και τη γαλάζια οικονομία, καθώς και την εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την ενδυνάμωση παιδιών, τον αθλητισμό και την ένταξη στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία ευρύτερα.

Leave a comment