Odyssea Logo

Courses coming up:

Find us on social media:

a

Odyssea

  /  Ιστορίες   /  Δελτίο Τύπου Ι Ολοκλήρωση του έργου «Ενδυνάμωση και επαγγελματική κατάρτιση νέων εκτός εκπαίδευσης ή εργασίας (NEETS)»

Δελτίο Τύπου Ι Ολοκλήρωση του έργου «Ενδυνάμωση και επαγγελματική κατάρτιση νέων εκτός εκπαίδευσης ή εργασίας (NEETS)»

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου έγινε η τελετή λήξης τους έργου «Ενδυνάμωση και επαγγελματική κατάρτιση νέων εκτός εκπαίδευσης ή εργασίας (NEETs)» που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του  Active citizens fund που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία με διαχειριστή επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Η Οδύσσεια, μέσω της χρηματοδότησης, είχε ως στόχο να αναπτύξει τις βασικές υπηρεσίες της (core business) έχοντας την ευελιξία να προσαρμοστεί σε πρωτοβουλίες μάθησης και αποτελεσματικής αξιολόγησης του αντίκτυπου των προγραμμάτων της.

Η χρηματοδότηση που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2023 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2024, σηματοδότησε ένα σημαντικό βήμα προς την προσφορά λύσεων προς τους νέους και τις νέες που αντιμετωπίζουν προκλήσεις ως προς την πρόσβαση τους στην εκπαίδευση και την απασχόληση. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Οδύσσεια επιδίωξε να ενδυναμώσει τους/τις νέους,-ες, να τους/τις εξοπλίσει με βασικές επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες και να τους/τις υποστηρίξει στην εξεύρεση ουσιαστικών ευκαιριών απασχόληση μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης της εργασιακής ετοιμότητας, του επαγγελματικού προσανατολισμού και της διασύνδεσης τους με την εργασία. 

«Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για την υποστήριξη του Active citizens fund, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να προωθήσουμε την αποστολή μας, αυτή της ενδυνάμωσης των νέων μέσα από την διευκόλυνση της μετάβασής τους και της ένταξης τους στο εργατικό δυναμικό», δήλωσε η Ηρώ Μπάκα, Operational Manager της Οδύσσειας. Ο Λουκάς Οικονομάκης, Co-founder και CTO της Οδύσσειας συμπλήρωσε «Αυτή η χρηματοδότηση ευθυγραμμίζεται απρόσκοπτα με τους στόχους του στρατηγικού μας σχεδίου για την περίοδο 2022-2024, επιτρέποντάς μας να επενδύουμε σε μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη λειτουργική μας ικανότητα και διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των οργανωτικών μας δραστηριοτήτων».

Η υποστήριξη του Active Citizens Fund προσέφερε στην Οδύσσεια την απαραίτητη ευελιξία στην κατανομή πόρων για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων αναγκών και την προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Η απλοποιημένη διαδικασία υποβολής εκθέσεων της επιχορήγησης εξοικονόμησε πολύτιμο χρόνο, επιτρέποντας στον οργανισμό να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των βασικών υπηρεσιών της και του αντίκτυπου του έργου της.

Το έργο “Ενδυνάμωση και επαγγελματική κατάρτιση νέων εκτός εκπαίδευσης ή εργασίας (NEETs)” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Οδύσσεια. 

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.  

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Για να μάθετε για το έργο, επισκεφτείτε τον ιστότοπο: https://bit.ly/4c0JiJX 

Για την Οδύσσεια

Η Οδύσσεια είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει χωρίς διακρίσεις, ευάλωτους νέους, ηλικίας 17-34 ετών, που δεν έχουν εκπαίδευση, απασχόληση ή κατάρτιση (NEETS), ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα καθώς και πρόσφυγες, και μετανάστες, να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης στην κοινωνία. 

Παρέχει εξατομικευμένη επαγγελματική κατάρτιση, σε συνδυασμό με υπηρεσίες απασχολησιμότητας, που γεφυρώνουν τους νέους με τον κόσμο της εργασίας και τους ενδυναμώνουν, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Leave a comment