Odyssea Logo

Courses coming up:

Find us on social media:

Δελτίο Τύπου Ι Με ρεκόρ επιτυχίας ολοκληρώθηκαν οι Ημέρες Απασχόλησης +Ergasia από την Οδύσσεια και το SolidarityNow

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Οδύσσεια και το μη κερδοσκοπικό σωματείο SolidarityNow συνδιοργάνωσαν στις 16 και 17 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Ημέρες Απασχόλησης με τίτλο +Ergasia οι οποίες ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Η διήμερη δωρεάν εκδήλωση απασχόλησης παρείχε ποικίλες επαγγελματικές ευκαιρίες σε πάνω από 800 άτομα τα οποία παρευρέθηκαν με σκοπό την ενδυνάμωση τους, αλλά και την ένταξη ή/και επανένταξή τους στην ελληνική αγορά εργασίας. Σκοπός της +Ergasia ήταν να αποτελέσει ένα άμεσο σημείο συνάντησης των εταιρειών με τους υποψήφιους/ες εργαζομένους/ες για την προώθηση της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης και των ισότιμων ευκαιριών στην εργασία. 

Συγκεκριμένα, στις Ημέρες Απασχόλησης:

  • 20 εταιρείες συμμετείχαν συνολικά, από ποικίλους κλάδους όπως του τουριστικού/ φιλοξενίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας, του κατασκευαστικού, της διαχείρισης εγκαταστάσεων, των ταχυμεταφορών, των υπηρεσιών διαχείρισης πελατών, της ενέργειας και της τεχνολογίας πληροφοριών. 
  • 2000 συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν επί τόπου.
  • 350+ άνθρωποι έλαβαν προτάσεις εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υλοποιήθηκαν 4 εκπαιδευτικά εργαστήρια από ειδικούς του χώρου για την περαιτέρω ανάπτυξη των οριζόντιων δεξιοτήτων όπως και της εργασιακής ετοιμότητας των συμμετεχόντων/ουσών. Τα εργαστήρια που υλοποιήθηκαν ήταν τα εξής: 1) «Διαφορετικότητα, Ισοτιμία και Συμπερίληψη στην Εργασία», από το SolidarityNow, 2) «Δημιουργία LinkedIn προφίλ», από τον Σωτήρη Κουτσουραδή, 3) «Προσβασιμότητα στην Εργασία», από τη Νίκη Δαλιανά, και 4) «Οδηγός Αλλαγής Καριέρας», από τη Χαρούλα Ρούφα. 

Ποιοτικά δεδομένα από τις ημέρες απασχόλησης +Ergasia

Η Οδύσσεια και το SolidarityNow αναγνωρίζουν από κοινού το θεμελιώδες δικαίωμα της εργασιακής ένταξης όλων των ατόμων, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία στις ημέρες απασχόλησης +Ergasia να μάθουν επί το έργον τις ανάγκες των θέσεων εργασίας, αλλά και τις δεξιότητες που προϋποθέτει μια διαδικασία συνέντευξης. Παράλληλα, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες κατάφεραν να διασυνδεθούν με κορυφαίους εργοδότες από όλη την Ελλάδα και να μάθουν τις εξελίξεις της αγοράς εργασίας και τις τάσεις για το μέλλον της εργασίας.

Οι παρευρισκόμενοι/ες μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό τους για την εκδήλωση και τη σπουδαιότητα που έχει για τη ζωή τους. Συγκεκριμένα, ο Zakreias, ωφελούμενος της Οδύσσειας ανέφερε πως «Γνωρίζω την Οδύσσεια μέσα από τα μαθήματα που παρακολουθώ αυτή την περίοδο. Το Job Fair είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε τόσες εταιρείες από κοντά». Αξιοσημείωτα είναι όσα είπε και η Theresa, ωφελούμενη της Οδύσσειας, η οποία σχολίασε «πιστεύω πολύ πως η σημερινή μέρα θα με βοηθήσει στη διαδικασία εύρεσης εργασίας».  

Στο ίδιο κλίμα και ο Αλέξανδρος «ήξερα ότι αν έρθω εδώ θα βοηθηθώ, γιατί ξέρω το έργο της Υπηρεσίας Απασχόλησης του SolidarityNow και πράγματι δεν έπεσα έξω. Την άλλη βδομάδα έχω ραντεβού στα γραφεία της εταιρείας τεχνολογίας πληροφοριών που γνώρισα εδώ και αναμένω τη σχετική προσφορά εργασίας». «Έμαθα πολλά περισσότερα για τη διαδικασία της συνέντευξης εδώ, έκανα τέσσερεις σε διάστημα μιας ώρας και τα κατάφερα!», είπε με περηφάνια η Άζα από το Καμερούν, ωφελούμενη του SolidarityNow.

Η +Ergasia με τις εταιρείες 

O εκπρόσωπος της εταιρείας Four Seasons ανέφερε «η εταιρεία απασχολεί πάνω από 47 εθνικότητες και η συμπερίληψη είναι ένας από τους βασικούς μας πυλώνες. Είδαμε πολλούς υποψήφιους πρόθυμους για εργασία. Για εμάς, αυτό είναι ένα από τα βασικά προτερήματα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος!».

Αναφορικά με τη διαφορετικότητα και τους διαχωρισμούς που δεν υπάρχουν μίλησαν και οι εκπρόσωποι της εταιρείας Manifest: «Μόλις πριν λίγο πήραμε συνέντευξη από έναν υποψήφιο που είχε το κατάλληλο βιογραφικό, τον παραπέμψαμε αμέσως στον διευθυντή στα κεντρικά μας γραφεία, όπου και του έγινε προσφορά εργασίας. Θα ξεκινήσει επίσημα την εργασία του την επόμενη εβδομάδα! Για μας δεν υφίστανται διαχωρισμοί κανενός είδους και για αυτό υποστηρίζουμε θερμά με τη συμμετοχή μας πρωτοβουλίες σαν τη +Ergasia».

Επίσκεψη της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Άσυλου, αρμόδιας για την Ένταξη, τους ευάλωτους πολίτες και τα Ασυνόδευτα Ανήλικα, κας Σοφίας Βούλτεψη

Τις Ημέρες εργασίας τίμησε με την επίσκεψή της η κα Σοφία Βούλτεψη, όπου και συνομίλησε με τους εκπροσώπους των εταιρειών για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς και για τις ανάγκες και τις ευκαιρίες για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανεκπαίδευση των υποψηφίων. «Εκπαίδευση και εργασία αποτελούν την επιτομή της ένταξης. Η επιτυχία στηρίζεται πάντα στη στενή συνεργασία μας με την Κοινωνία των Πολιτών που με τη σειρά της στηρίζεται στην πολιτική βούληση, η οποία από την πλευρά μου εκφράζεται με τον πιο έμπρακτο τρόπο. Πολλά συγχαρητήρια, συνεχίστε την καλή δουλειά», δήλωσε η Υφυπουργός.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στη +Ergasia:

Corinth Pipeworks

DOMES

Doryssa Hotels

Empiria Group

Eneres CPM 

Four Seasons

Intelecta

Lidl

Manifest

Newrest Catering

PepsiCo

Regency Casino Mont Parnes

Skroutz 

Skywalker

Teleperformance

Uni Systems

Valsamidis SA

Ηπειρώτικη Ζύμη

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Leave a comment