Odyssea Logo

Courses coming up:

Find us on social media:

Ελάτε σε έναν μαραθώνιο που συνδυάζει την καινοτομία και τη βιωσιμότητα Blue & Circular Economy Hackathon!

Days
Hours
Minutes
Seconds

Tο Hackathon!

Ευκαιρία να συνδεθείτε με επιχειρηματίες, στελέχη της αγοράς και ειδικούς από την ακαδημαϊκή κοινότητα – και να μάθετε για τις τελευταίες καινοτομίες στα οικοσυστήματα.

Το Hackathon υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Re-SAIL της Οδύσσειας, με την υποστήριξη του Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, φορέας που εστιάζει στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στηρίζει την απασχόληση και τη μικροεπιχειρηματικότητα.

Μπλε

Οικονομία

Κυκλική

Οικονομία

Οι λόγοι συμμετοχής σας!

Re-sail and Hackathon banner showing a sail boat

Διαδραστικά εργαστήρια, ομιλίες από ηγέτες του κλάδου, συνεδρίες καθοδήγησης και μια ευκαιρία να παρουσιάσετε τις ιδέες σας είναι μερικά από τα προνόμια του Blue & Circular Economy Hackathon!

Το Hackathon θα κορυφωθεί με μια συναρπαστική τελετή απονομής βραβείων, αναδεικνύοντας τις πιο καινοτόμες και εντυπωσιακές ιδέες. Μη χάσετε την ευκαιρία να προωθήσετε την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική αλλαγή!

Are you passionate about making a positive impact in the blue and circular economy? Do you have innovative ideas that can reshape industries and contribute to a more sustainable future? Participating in our hackathon offers you a unique opportunity to turn your ideas into reality and make a difference.

 

Η αγορά και οι θεματικές!

Στον Μαραθώνιο θα εξερευνούμε τη διαθεματικότητα της γαλάζιας οικονομίας και της κυκλικής οικονομίας.

Η μπλε οικονομία αναφέρεται στην οικονομική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα μέσα και γύρω από τον ωκεανό, συμπεριλαμβανομένης της αλιείας, των θαλάσσιων μεταφορών και του τουρισμού. Η κυκλική οικονομία, από την άλλη πλευρά, είναι ένα οικονομικό μοντέλο που στοχεύει στην ελαχιστοποίηση της σπατάλης και στην προώθηση της βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής. Συνδυάζοντας αυτές τις δύο έννοιες, ελπίζουμε να προωθήσουμε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα με τρόπο κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο.

Βιώσιμη Ναυτιλία

Βιώσιμη Αλιεία και Θαλάσσια Βιοτεχνολογία

Port-City: Βιώσιμες Μεταφορές και Κινητικότητα

Κλιματική Αλλαγή και Εξοικονόμηση Ενέργειας

Βιώσιμος Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός

Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Βιώσιμης Γαλάζιας Οικονομίας

Οι Ομιλητές

Ο Angus Whiston είναι Διευθυντής Επικοινωνίας στην DeepSea Technologies. Είναι μέλος της διεθνούς ομάδας που αναπτύσσει το DeepSea και φέρνει την παγκόσμιας κλάσης τεχνητή νοημοσύνη στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Του αρέσει να αναδεικνύει τα οφέλη που έχει η συγκεκριμένη τεχνολογία για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τον πλανήτη.

Οι Μέντορες μας

Η Μαρία Πετροπούλου κατέχει πτυχίο Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει εκτενή προϋπηρεσία στον Τραπεζικό Κλάδο, καθώς εργάστηκε για 12 χρόνια ως Στέλεχος Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, κυρίως ως Συνεργάτης Green Banking και Συνεργάτης Μικρών Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών. Επιπλέον, έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως Υπεύθυνη Προμηθειών και Financial Advisor. Από τον Απρίλιο του 2021 εργάζεται στον Οργανισμό The People’s Trust ως Development Officer, όπου είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία με τους αιτούμενους, την επεξεργασία και την αξιολόγηση των υποθέσεων για το νομό Αττικής, καθώς και την εκπροσώπηση του Οργανισμού σε συνεργαζόμενους φορείς και οργανισμούς.

Ο Παριανός Αυγουστίνος είναι ο συνιδρυτής και ο δημιουργικός διευθυντής της Designature. Πριν από αυτό εργαζόταν ως Μηχανικός Περιβάλλοντος στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών. Σπούδασε Μηχανικός Περιβάλλοντος στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Κρήτης και Διαχείριση Υδάτων στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ως γραφίστας και υπεύθυνος επικοινωνίας, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα δημιουργικά έργα. Η επαγγελματική του τεχνογνωσία περιλαμβάνει άριστη γνώση μεθοδολογιών σχεδιασμού και τεχνικών εργαλείων, καθώς και βέλτιστη χρήση λογισμικού σχεδίασης, επικοινωνίας και επεξεργασίας βίντεο.

Ο Πλουμής Άγγελος είναι ο συνιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος της Designature. Οι σπουδές του σχετίζονται με τη Μηχανική στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ και στο Πανεπιστήμιο του Λιντς (MSc). Ειδικεύεται στην επικοινωνιακή στρατηγική και υλοποίηση, γραφιστική, web design, τεχνική σχεδίαση και branding. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλα δημιουργικά έργα που σχετίζονται με τη Ναυτιλία και τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία, την Αειφορία, την Αστική Ανάπτυξη, για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, παρουσιάσεις για Δήμους και Περιφερειακές Κυβερνήσεις, καθώς και για ευρωπαϊκά έργα.

Η Κριτική Επιτροπή

Η Δρ Αγγελική Κοσμοπούλου είναι Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης. Κατέχει διδακτορικό τίτλο (PhD) στην Κλασική Αρχαιολογία από το Bryn Mawr College των ΗΠΑ και ΜΒΑ από το Leicester University της Μεγάλης Βρετανίας. Εργάστηκε ως αρχαιολόγος και συνεργάτης πολιτιστικών οργανισμών και στη συνέχεια στράφηκε στο χώρο της επικοινωνίας, ως σύμβουλος, δημιουργός περιεχομένου και λογογράφος. Από το 2015 εργάζεται στον κοινωφελή χώρο, ως στέλεχος και storytelling coach. 

 

Είναι Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, συντονίστρια του εθνικού προγράμματος «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης» με στόχο την κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust. Συμμετέχει στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ και είναι μέντορας σε οργανώσεις που ασχολούνται με την ενδυνάμωση των γυναικών στις επιχειρήσεις και στον δημόσιο βίο. Συνεχίζει την επιστημονική έρευνα στην αρχαιολογία και αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ», (εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη).

Η Ατζέντα

Subscribe to calendar

Τα Βραβεία!

Subscribe to calendar

Πρώτο Βραβείο

Η νικήτρια ομάδα θα διεκδικήσει το έπαθλο των

Δεύτερο Βραβείο

Για την ομάδα που κατοχυρώνει τη δεύτερη θέση

Επιτυχής Ολοκλήρωση

Για όλους τους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία