Odyssea Logo

Courses coming up:

Find us on social media:

Ραδιοφωνική συνέντευξη του Ιδρυτή & CEO της Odyssea, Τζέι Μέξη, στην εκπομπή “Προσφέρω” από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

H Odyssea και ο ιδρυτής & CEO της, Τζέι Μέξης, ήταν προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδόθηκε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, στις 15:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τη Φωνή της Ελλάδας.

Για τον τρόπο με τον οποίο από το 2016 η ελληνική μη κερδοσκοπική εταιρεία ODYSSEA εκδημοκρατίζει την πρόσβαση στην καινοτομία, στη γνώση και στην τεχνολογική πρόοδο επιταχύνοντας τις προσπάθειες προς μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μιλάει στην εκπομπή ο Τζέη Μέξης. Η ODYSSEA, μέσω της γεφύρωσης παγκόσμιων και τοπικών πόρων, ενδυναμώνει αποκλεισμένες και ευάλωτες κοινότητες Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα παρέχοντας υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης, προγράμματα απασχολησιμότητας και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.

Ο Τζέι Μέξης παρουσιάζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε ποικιλία θεματικών, τα οποία πραγματοποιούνται στο νέο υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο της Odyssea Academy και βοηθούν τους ανθρώπους να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να βρουν εργασία. Αναλύει τα προγράμματα εκπαίδευσης σε εργασιακές δεξιότητες (soft skills), εκπαίδευσης ενδυνάμωσης και ψηφιακών δεξιοτήτων, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, τη βελτίωση των επικοινωνιακών και ψηφιακών δεξιοτήτων και την εύρεση εργασίας.
Επίσης, αναφέρεται στο εργαστήριο κατασκευής Astrolab, που παρέχει τεχνολογική εκπαίδευση, καθοδήγηση και ανοιχτή πρόσβαση σε εργαλεία και δεξιότητες υψηλής τεχνολογίας που συμβάλλουν στη θετική κοινωνική ανάπτυξη.

Ακόμη, μιλάει για το mentoring με στελέχη εταιρειών αλλά και τη συνεργασία με μια δυναμική ομάδα κοινωνικών επιχειρηματιών, αρχιτεκτόνων, μηχανολόγων και ειδικών σε θέματα χρηματοδότησης και επικοινωνίας, με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων μοντέλων και λύσεων σε κοινωνικά ζητήματα, αλλά και για τον δεύτερο κύκλο υποτροφιών Business Incubation Scholarship, που βοηθάει τους ωφελούμενους να ξεκινήσουν καινούργιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Μπορείτε να ακούσετε το απόσπασμα της ραδιοφωνικής εκπομπής, πατώντας σε αυτό το link:

Leave a comment