Odyssea Logo

Courses coming up:

Find us on social media:

Ένα γεύμα Χαράς: Μία πρωτοβουλία υποστήριξης ευάλωτων ομάδων στη Θεσσαλονίκη

H Οδύσσεια, σε συνεργασία με τη Lidl Ελλάς, ξεκινά την πρωτοβουλία κοινωνικής κουζίνας “Ένα γεύμα Χαράς” στο Κέντρο Νέων της Οδύσσειας στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την παροχή θρεπτικών γευμάτων σε άστεγους συμπολίτες μας και άπορες οικογένειες, καλλιεργώντας παράλληλα μια κουλτούρα συνειδητής κατανάλωσης τροφίμων και βιωσιμότητας. 

 

Η Lidl Hellas καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα της πρωτοβουλίας και παρέχει φρέσκα, υψηλής ποιότητας υλικά. Τα συστατικά αυτά χρησιμοποιούνται για την παρασκευή θρεπτικών γευμάτων, τα οποία στη συνέχεια προσφέρονται σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη στη Θεσσαλονίκη. 

Η δράση αποτελεί επίσης ένα βήμα προς τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, καθώς η πρωτοβουλία τηρεί αυστηρά την πολιτική zero-waste.

 

Μια μοναδική πτυχή της δράσης “Ένα γεύμα Χαράς” είναι η ενεργή συμμετοχή των νέων της Θεσσαλονίκης. Με την καθοδήγηση έμπειρων σεφ, οι νέοι αυτοί εθελοντές αποκτούν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες στην προετοιμασία και τη διανομή των γευμάτων, ενισχύοντας την κοινωνική τους ευαισθησία.

 

Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Οδύσσεια και της Lidl Hellas αναδεικνύει την κοινή τους δέσμευση για την υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών και την προώθηση βιώσιμων πρακτικών. Μαζί, κάνουμε τη διαφορά – ένα γεύμα τη φορά.

Leave a comment