Odyssea Logo

Courses coming up:

Find us on social media:

Odyssea Employability

Απασχολησιμότητα

Βρείτε εργασία στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα Απασχολησιμότητάς μας επιτρέπει την ανάπτυξη αυτονομίας και επιταχύνει τις προσπάθειες προς μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Πιστεύουμε οτι η πραγματική, μακροχρόνια ένταξη ευπαθών ομάδων μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν εξομοιώνονται σε κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά σκέλη της ζωής. Ο γρηγορότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω μόνιμης, ουσιαστικής απασχόλησης.

Όλοι οι απόφοιτοι της Ακαδημίας λαμβάνουν υπηρεσίες Απασχολησιμότητας, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε μόνο για τις υπηρεσίες Απασχολησιμότητάς μας άμα θέλετε. Κάντε εγγραφή μέσω της φόρμας παρακάτω!

Παρέχουμε εκπαίδευση σε εργασιακές δεξιότητες (soft skills), οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, την βελτίωση των επικοινωνιακών και ψηφιακών δεξιοτήτων, και την εύρεση εργασίας. Δείτε τα προγράμματά μας εδώ.

Μάθετε για ευκαιρίες εργασίας

Η Odyssea διατηρεί ένα δίκτυο επιχειρήσεων που διαφημίζουν ευκαιρίες εργασίας μέσω μας. Ως μέλος του προγράμματος Απασχολησιμότητας, θα ενημερώνεστε πρώτοι.

Οι Υποτροφίες Επιχειρηματικότητας είναι σχεδιασμένες ώστε να σας βοηθήσουν να στήσετε μια δικιά σας επιχείρηση στην Ελλάδα. Δείτε περισσότερα εδώ.

Λάβετε υποστήριξη

Βοηθάμε τους δικαιούχους μας να κάνουν αιτήσεις και συνεντεύξεις με συμβουλευτικές υπηρεσίες, προετοιμασία συνεντεύξεων και συστάσεις. Πραγματοποιούμε επίσης τακτικούς ελέγχους στην πρόοδο και τις συνθήκες εργασίας των δικαιούχων μας.

Κάντε εγγραφή για το πρόγραμμα Απασχολησιμότητάς μας εδώ:

Η ανεργία στην Ελλάδα

Είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση του 2009 έπληξε σκληρά την Ελλάδα. Πάνω από 10 χρόνια αργότερα, η χώρα εξακολουθεί να πάσχει οικονομικά και έχει το υψηλότερο γενικό ποσοστό ανεργίας όλων των κρατών της ΕΕ. Δυστυχώς, η ανεργία στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις ομάδες ανθρώπων που επηρεάζει χειρότερα: εκείνους που χρειάζονται μια αρχή, μια οικονομική στήριξη ή ανεξαρτησία, την κοινωνική αλληλεπίδραση και συνοχή.

Πιο πρόσφατα, η Ελλάδα επλήγη από μια νέα κρίση. Η αστάθεια και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και την Αφρική έχουν προκαλέσει μια από τις μεγαλύτερες μετακινήσεις πληθυσμών στην ιστορία, εκτοπίζοντας πάνω από 5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Για έναν τεράστιο ποσοστό αυτονών, η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που συναντούν. Πολλοί επιλέγουν να μείνουν. Πολλοί εξαναγκάζονται. Η καλή πρόσβαση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την αγορά εργασίας είναι υψίστης σημασίας για την επιβίωσή τους, την υγεία και την ανεξαρτησία τους, αλλά επίσης καίρια για την ένταξή τους στην ελληνική πολιτική ζωή.

Γενικό ποσοστό ανεργίας 0
Ποσοστό ανεργίας νέων 0
Ποσοστό ανεργίας γυναικών 0
Ποσοστό ανεργίας αλλοδαπών 0
Πιστεύουμε οτι η ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων μέσω κατάρτησης και εργασίας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσουμε την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία και να βοηθήσουμε στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας μας.

Το μάθημα ήταν υπέροχο. Ο δάσκαλός μας είχε ανοιχτούς ορίζοντες και μοιραζόταν τα πάντα μαζί μας. Μπορούσαμε να κάνουμε πολλές ερωτήσεις και ήταν σε θέση να απαντήσει σε κάθε ερώτηση ή πρόβλημα που μπορεί να είχαμε.

Sammy Samba, Ωφελούμενος Προγράμματος Woodworking

John Sesay - Line Cooking Course Participant

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Odyssea... είναι μια από τις καλύτερες ΜΚΟ στην Ελλάδα και δίνουν ευκαιρίες στους μετανάστες να επιτύχουν τα όνειρά τους.

John Sesay, Ωφελούμενος Προγράμματος Line Cooking

Sekoni Tawakalitu Ajoke - Line Cooking Course Participant

Η δασκάλα μας ήταν τέλεια, απολαύσαμε κάθε κομμάτι του μαθήματος. Μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε ερωτήσεις και μάθαμε πολλές νέες δεξιότητες.

Sekoni Tawakalitu Ajoke, Ωφελούμενη Προγράμματος Line Cooking

Anie Huges Ene - Line Cooking Course Participant

Από την εμπειρία μου στην Odyssea, έμαθα δεξιότητες που με βοήθησαν να βρω δουλειά.

Anie Huges Ene, Ωφελούμενος Προγράμματος Line Cooking

Halima Mambsout - Barista Course Participant

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Odyssea. Έμαθα πολλά νέα πράγματα και μου άρεσε πολύ το μάθημα.

Halima Mambsout, Ωφελούμενη Προγράμματος Barista

Athanasia Kambouri - Barista Course Participant

Η εκπαίδευση είναι εξαιρετική και ο χώρος είναι υπέροχος. Η Odyssea είχε πολλά να μου προσφέρει.

Αθανασία Καμπούρη, Ωφελούμενη Προγράμματος Barista

Maureen Sarah Daniel - Hotel Employee Course Participant

Έμαθα πολλά, που με βοήθησαν να βρω δουλειά. Οι εργοδότες μου εντυπωσιάστηκαν πραγματικά με όσα ήξερα!

Maureen Sarah Daniel, Ωφελούμενη Προγράμματος Hotel Employee

Peyman Babazadehn - Make-Up & Nails Course Participant

Όταν έχεις έναν στόχο και ένα όνειρο στη ζωή, μπορείς να το επιτύχεις και η Odyssea με βοήθησε σε αυτό.

Peyman Babazadehn, Ωφελούμενος Προγράμματος Make-Up & Nails

Εργοδότες με τους οποίους συνεργαζόμαστε: